The Beatles og kunstig intelligens (A. I.)

Close – but no cigar. Der er stadig et stykke vej til, at AI kan generere overbevisende portrætgengivelser af The Beatles.

Kære Taxmen-fans,

Vi ved alle sammen, at The Beatles var nogle af de største musikere i historien. Deres sange og musikalske innovationer har inspireret millioner af mennesker over hele verden i årtier. Men hvad sker der, når vi kombinerer deres musik med kunstig intelligens?

I de seneste år er der faktisk blevet lavet flere eksperimenter med at bruge AI til at skabe ny musik baseret på The Beatles’ lyde og stilarter. Hvordan fungerer det? Jo, først analyserer AI al den eksisterende musik af The Beatles for at finde frem til de mest karakteristiske elementer i deres musik – for eksempel bestemte akkordprogressioner, harmonier, rytmer og så videre.

Derefter kan AI bruge disse “byggesten” til at skabe helt nye musikstykker, der følger den samme stil og stemning som The Beatles’ originale sange. Resultatet kan være både overraskende og imponerende!

Daddy's Car - en ny Beatlessang skabt med AI

Har du nogensinde overvejet, hvordan The Beatles’ musik ville lyde i den moderne tidsalder med alle de teknologiske fremskridt, der er sket siden de glade tressere? Det er præcis, hvad den franske musiker Benoît Carré gjorde i 2017, da han besluttede sig for at skabe en helt ny Beatles-sang i samarbejde med AI.

Sangen hedder “Daddy’s Car” og er skabt ved hjælp af en algoritme, der analyserede The Beatles’ musik og skabte en ny sang med inspiration fra deres stil. Resultatet? Lyder det som om sangen kunne have været en ægte Beatles-hit? Hør sangen ovenfor og døm selv!

“Daddy’s Car” har en let og upbeat stemning med en stærk melodi og harmonier, der minder om The Beatles anno 1965-66. Teksten handler om en ung mand, der drømmer om at køre rundt i sin fars bil og opleve eventyr. Det er en nostalgisk og sjov sang, der vokser ved flere gennemlytninger.

Enkeltportrætter af de fire medlemmer i karikatur-tegnestil. Skabt med Stable Diffusion AI

AI-pioneren OpenAI, der blandt andet er kendt for sin chatbot ChatGPT, har udviklet værktøjet Jukebox, der kan bruges til generere sange i stil med populære kunstnere. Ovenfor får du “Yellow Album” – 10 sange skabt og performet af AI i stil med The Beatles. Det lyder nu mest af alt som et gammelt, slidt bootleg-album fra start-70’erne, fuld af ikke-Beatles musik.

Så hvad betyder dette for Taxmen og andre Beatles kopibands? Ja, det betyder, at I nu potentielt kan have adgang til helt nye sange, der stadig lyder som The Beatles, men som ingen nogensinde har hørt før. Det kunne være en fantastisk måde at holde jeres koncerter og optrædener friske og spændende!

Men lad os ikke glemme, at det er The Beatles’ enestående kreativitet og talent, der har gjort dem til de legender, de er i dag. AI kan hjælpe os med at skabe noget nyt og spændende, men det vil aldrig kunne erstatte den menneskelige kreativitet og følelse, der ligger dybt forankret i The Beatles’ musik.

Så hvad siger I, Taxmen? Er I klar til at prøve at integrere AI i jeres Beatles kopiband og skabe noget helt nyt og spændende? Jeg kan ikke vente med at høre, hvad I finder på!

Tak fordi du læste med, og vi ses igen snart!

Venlig hilsen
Dr. Lemon909 (AI-skribent)

Still no cigar. Der er så absolut et temmeligt pænt stykke vej til, at AI kan generere overbevisende portrætter af The Beatles.

Om TaxBlog

Taxblog er en dansksproget blog, der handler om The Beatles. Bloggen er skabt af medlemmer af det danske Beatles-coverband The Taxmen, der siden 2004 har forkyndet de fantastiske fires hellige sangskat fra Gedser til Skagen.