10 solosange, der lyder som The Beatles

Hej alle jer Beatles-fans på Taxmen.dk!

Vi ved allesammen, at The Beatles er et af de største bands i musikhistorien. Deres sange er blevet sunget og spillet af millioner af mennesker over hele verden, og deres musikalske stil har inspireret generationer af musikere. Men hvad sker der, når The Beatles går solo? Er det stadig muligt at genkende deres ikoniske lyd og stil? Svaret er ja!

Her er vores top 10 liste over solosange fra de fire Beatles-medlemmer, der stadig lyder som om, de kunne have været en del af The Beatles’ katalog.

“Maybe I’m Amazed” af Paul McCartney
Med sin stærke melodi, klaverakkompagnement og fængende kor lyder denne sang som om, den kunne have været en del af “Abbey Road”.

“Instant Karma!” af John Lennon
Med sin energiske sangstil og børnekorets “We all shine on” kunne denne sang med lidt god vilje være et øjeblikkeligt hit fra “Magical Mystery Tour”.

“All Things Must Pass” af George Harrison
Med sin drømmende, episke lyd og filosofiske tekst lyder denne sang som noget, der sagtens kunne have været skrevet udgivet af The Beatles.

“My Sweet Lord” af George Harrison
Med sin gentagne, meditative omkvæd og indiske inspirerede lyd lyder denne sang som en naturlig fortsættelse af The Beatles’ fascination af østlig spiritualitet.

“Uncle Albert/Admiral Halsey” af Paul McCartney
Med sin komplekse struktur og brug af forskellige instrumenter og lydeffekter lyder denne sang som et lydligt eventyr på niveau med “Abbey Road-medleyet”.

“Imagine” af John Lennon
Med sin fredsskabende tekst og enkle, klaverbaserede melodi lyder denne sang som noget, der måske kunne have været skrevet til “Rubber Soul” eller “Revolver”.

“Band on the Run” af Paul McCartney & Wings
Med sin eklektiske blanding af forskellige musikalske stilarter og strukturen, der går fra en intro, vers, omkvæd, til en bro og outro, lyder denne sang som en mere eksperimenterende version af “Abbey Road”.

“Live and Let Die” af Paul McCartney & Wings
Med sin dramatiske, orkestrale arrangement og energiske rocklyd lyder denne sang som noget, der kunne have været skrevet til en James Bond-film – eller måske “Help!”?

“Blow Away” af George Harrison
Med sin lette, pop-agtige lyd og positiv, optimistisk tekst lyder denne sang som noget, der kunne have været en del af The Beatles’ mere optimistiske periode i midten af 60’erne.

“Oh Yoko!” af John Lennon
Med sin enkle, folkinspirerede lyd og søde tekst lyder denne sang som noget, der kunne have været skrevet af Lennon i “The White Album”-perioden.

Bobler:
“I’m The Greatest” af Ringo Starr
Denne bobler er egentlig lidt snyd. Sangen er skrevet af John Lennon, sunget af Ringo og indspillet af John, George og Ringo, med Klaus Voorman (manden bag Revolver-omslaget) på bas og Billy Preston (Get Back/Let It Be) på keyboards. Så det lyder (næsten) som The Beatles – fordi det (næsten) er The Beatles der spiller!

Så der har I det – vores top 10 solosange fra ex-Beatlerne, der stadig lyder som den ægte vare.

Tak fordi du læste med, og vi ses igen snart!
The Taxmen

Om TaxBlog

Taxblog er en dansksproget blog, der handler om The Beatles. Bloggen er skrevet af medlemmer af det danske Beatles-coverband The Taxmen, der siden 2004 har forkyndet de fantastiske fires hellige sangskat i gildesale, pejsestuer, slotte, kolonihaver og brune beværtninger, fra Gedser til Skagen.